dissabte, 15 de desembre del 2018

100 cims per la Conca de Barberà


Després d’uns mesos d’inactivitat reprenem el repte dels 100 cims, en aquesta ocasió a la Conca de Barberà, una comarca a la qual li tinc molta simpatia per la Ruta del císter i per la bellesa serena de l’entorn.

Cal marxar d’hora per evitar la temuda operació tornada, així que a les 7 del matí recollim l’Izmet i la Mònica a Sant Celoni, per reunir-nos amb en Pere prop de Vallespinosa a les 8:40. El vent no ens permet salutacions efusives, millor començar a caminar per entrar en calor.
La ruta no es preveu complicada, uns 20 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu, tot i que els darrers 300 s’assoleixen en els darrers quilòmetres, quan ja tens més ganes de plegar. Com sempre l’esforç val la pena, un cim amb fantàstiques vistes a 360 graus com a recompensa. Però no ens avancem.

La primera fita de la jornada és el Cogulló de Cabra, un cimet que s’assoleix caminant per pista i sense despentinar-nos gaire si no fos pel vent.


El camí esdevé sender i corriol, és més bonic però dificulta anar xerrant pels descosits, així que intento caminar amb consciència, concentrada en el present, costa perquè la fàbrica de pensaments no para.

Parem a dinar abans de la pujada final, fa mandra reprendre la marxa, però ben aviat ens deixem endur pels paisatges, calcats a Montserrat, que justament divisem a la llunyania. Els conglomerats recorden a la muntanya sagrada, i els corriols ens provoquen una sensació de “dejà vu”.

L’ermita de Sant Miquel de Montclar presideix, però el vèrtex geodèsic el tenim uns metres enllà. Ens hi atansem per fer la foto de rigor, però no ens encantem, que l’aire és fred.



Llàstima perquè és ben bonic. Anem descendint fins arribar als cotxes, avui no podem prendre res plegats i comentar la jugada, volem ser més ràpids que els que tornen de pont. Un dia molt agradable en bona companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada